Nieuws, Richtlijnen

COVID-19 BEHANDELPROTOCOL update PLEXIGLAS NAGELSTYLISTEN – RECEPTIE INSTITUTEN

We merken dat er heel wat vragen worden gesteld over het advies om een plexiglas te voorzien in een nagelstudio en aan de receptie van een instituut. Hoe is dit in de protocollen geraakt?

Initieel stond het plexischerm NIET in ons behandelprotocol voor de nagelstudio en het instituut. De Belgische Beauty Federatie had wat vraagtekens geplaatst bij de efficiëntie van dit beschermingsmiddel. Dit hebben we ook zo gecommuniceerd.

Toen wij op 22 april van de overheid de GENERIEKE GIDS OM VERSPREIDING COVID-19 TEGEN TE GAAN ontvingen kregen wij de opdracht om de richtlijnen hernomen in deze gids over te nemen in de sectorgids en aan te vullen met de specifieke richtlijnen voor de beautysector.

In deze gids stonden de volgende 3 richtlijnen:

– Collectieve beschermingsmiddelen krijgen voorrang op persoonlijke beschermingsmiddelen.

– Als collectieve beschermingsmiddelen kunnen worden beschouwd: het plaatsen van tussenwanden, …

– Als het niet mogelijk is om 1,5m afstand te bewaren tegenover andere personen: gebruik in de eerste plaats collectieve beschermingsmiddelen zoals schermen.

Daar wij geacht worden om de richtlijnen van de gids over te nemen in de sectorale protocollen, hebben wij deze aanbeveling NADIEN toegevoegd aan ons protocol.

De commissie COVID-19 van de BBF heeft dan het aangepast protocol opnieuw voorgelegd aan diverse experten. Het merendeel van deze mensen zien het plaatsen van plexi- of glazen scherm een “aanvullend” beschermingsmiddel om rechtstreekse besmetting door speekseldruppeltjes in beide richtingen tegen te gaan. Gelet op deze adviezen, gelet op het feit dat het ook al wordt toegepast in vele andere sectoren(winkels, burelen, openbare gebouwen, …) EN omdat het in de overheidsgids werd benadrukt en opgelegd als belangrijker dan de individuele middelen hebben we het hernomen in het behandelprotocol beauty behandelingen.

We hopen dat dit bericht enige duidelijkheid kan brengen over dit item.

We wensen te benadrukken dat behandelprotocollen adviserend zijn en dat ze u een richtsnoer bieden om de veiligheid van uzelf EN van uw klant maximaal te garanderen vanaf het moment dat we terug mogen behandelen.

#BBF #SAMENSTERKER #WEAREBEAUTY

Back to list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *